Ecvâm Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Bardaklar – Camlar – Cam bardaklar Cümle içinde kullanımı: “Köşkün tüm ecvâmı bir anda sebepsiz yere patlayıp kırıldı.
Ecsem Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – İri gövdeli – Cesim – Gövdesi büyük olan – Cüssesi büyük Cümle içinde kullanımı: “Ecsem ağacın yıkılması halinde kaldırmak çok zor olur.”
Ecsâm Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Cisimler – Katı maddeler Cümle içinde kullanımı: “Ruhtan bağımsız olan escâm insan hizmetindedir.”
Ecrâm Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Cisimler – Cansız varlıklar – Hatalar – Suçlar – Kabahatlar – Cirmler – Ruhsuz varlıklar Cümle içinde kullanımı: “Görmezden gelinecek ecrâm ve söylentiler değil bunlar, kimseyi kandıramazsın.”
Ecim Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-ad – Sıkıntı verme – Bıkkınlık – Su kirlenmesi – Usanç gelme Cümle içinde kullanımı: “Ecim veren kötü durumları kendinizden savuşturmada başarısızsınız.
Ecem Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-ad – Etli kemik – Boynuzsuz koç – Mızrağı olmayan – Kraliçem – Sultanım Cümle içinde kullanımı: “Ecem, yıllar senin güzelliğinden hiçbir şey götürmemiş aksine çok şey katmış.”
Ebsem Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Sıfat – Dilsiz – Sükut eden – Sessiz – Ebkem – Konuşamayan Cümle içinde kullanımı: “Sülalemizde ebsem olan kişi çoktur genetik gibi bir şey galiba.”
Ebrışüm Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Farsça-ad – İbrişim – İpekten yapılan iplik – Bükülmüş ipek Cümle içinde kullanımı: “Yaşı ninenin elinde ebrışüm ayağında patik öylece ağacın altında oturuyor.”
Ebnâ-yı Âdem Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-tamlama – İnsanoğlu – İnsan – Ademoğlu Cümle içinde kullanımı: “Ebnâ-yı Âdem saraylar yapsa neye yarar, içinde oturacak bahta sahip olmadıktan sonra.”
Ebkem Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Dilsiz – Epsem – Ahraz – Konuşamayan – Konuşma engelli – Sessiz olan Cümle içinde kullanımı: ” Konuşmaktan sakınan ebkem, dilini anlaşmak için kullanamaz.”