Esyâf Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-Çoğul ad – Kılıçlar – Bıçaklar – Seyfler – Silahlar Cümle içinde kullanımı: “Düşman için kalkan esyâf elbet kan dökecek can alacaktır.”
Esnâf Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Sanatkarlar – Dükkancılar takımı – Zanaat sahibi – Küçük ticari işletme – Sınıflar Cümle içinde kullanımı: “Esnâfların derdini sorununu dinlemezseniz çözüm dediğiniz şeyler hep havada kalır.”
Eslâf Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul – Selefler – Ahlaf karşıtı – Geçmişler – Bizden öncekiler – Evvelkiler – Halefler – Önceller Cümle içinde kullanımı: “Senden önceki eslâflar daha uyumlu ve çabuk kavrayan insanlardı. “
Esef Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Acıma – Keder – Gam – Tasa – Hüzün Cümle içinde kullanımı: “İçimiz esef doluyken nasıl gülebilir nasıl eğlenebiliriz ki?”
Eryâf Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Sahralar – Ovalar – Bereketli topraklar – Verimli – Mamur – Ekini bol olan yerler Cümle içinde kullanımı: “Toprakları eryâf alan köyler aç bırakmaz insanını.”
Erâcîf Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Uydurmalar – Yalanlar – Yalan sözler – Asılsız sözler – Palavralar Cümle içinde kullanımı: “Doğduğu günden bu yana erâcîf konuştuğundan şüphelenmeye başladım.”
Ensâf Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Yarılar – En insaflı – Çok acıyan – En merhametli – Daha insaflı – Çok vicdanlı Cümle içinde kullanımı: “İçimizdeki ensâf kişi senmişsin meğer bizler kıymet bilemedik.”
Enf Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Burun – Kibir – Gurur – Büyüklenme – Solunum organı Cümle içinde kullanımı: “İnisiyatif gerektiren konularda enf bir tutum sergileyen kişiler sivrilip göze batar.”
Emr-i Şerîf Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-tamlama – Padişahların buyruğu için kullanılan genel ifade – Padişah fermanı – Padişah emri Cümle içinde kullanımı: “Emr-i şerîf hakkaniyetli olmazsa halk açlıktan ve yoksulluktan kırılır.”
Emr-i Marûf Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-tamlama – Düzgün iş – Sağlıklı iş Cümle içinde kullanımı: “Emr-i marûf için öncelikle sıhhat ve akıl gerekmektedir.”