Esvâ Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Daha düz – Daha pürüzsüz – Kuyular – Çukur yerler – Derin kuyular Cümle içinde kullanımı: “Rüyalarımın garabet korkularında esvâ içinde çığlıklar atarım, işte bu yüreğimin aman vermez kabuslarıdır.”
Esrâ Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Varlıklı – Zengin – Karanlıkta yol gösteren – Esirler – Süratli – Pek hızlı – Çok hızlı – En çabuk Cümle içinde kullanımı: “Bazen sğuk kış gecelerinde yanımda olmanı Esrâ misali parlamanı özlüyorum.”
Esnâ Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Aralık – O sıra – Ara – Sıra – Vakit – Hengam – Yan yana – Art arda – Dizi – Pek yüksek Cümle içinde kullanımı: “Esnâ gibi bir araya getirilen maddelerin birleşimi ortaya eşi benzeri olmayan yeni bir ürün çıkartıyor.”
Esmâ Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – İsimler – Adlar – Kadın adı – Kişiler – İşitmeler – Duyumlar – Kulaklar Cümle içinde kullanımı: “Esmâ geleceğini düşünmeden ani bir kararla baba ocağını terk etti.”
Esliha Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Silahlar – Cenk aletleri – Etken araçlar Cümle içinde kullanımı: “Esliha doldurulunca ortalık karışır kötü olaylar olur.”
Eshiyâ Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Cömert kimseler – Sahiler – Cömertler – Bonkörler – Cimri olmayanlar Cümle içinde kullanımı: “Eşraftan eshiyâ kimselerin köyümüze geleceği söylendi.”
Eshâ Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Renk renk – Türlü türlü – Çok cömert – Pek merhametli – Eli açık kimse – Rengarenk – Çeşitli renkleri olan Cümle içinde kullanımı: “Ebru sanatının güzelliğini eshâ inceliğinden anlar bakmaya doyamazsın.”
Escâ Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Seciler – Vezinli nesirler – Nesirde yapılan uyaklar – İçuyaklar Cümle içinde kullanımı: “Düzyazı da kullanılan kullanılan sanattan biri de escâdır.”
Erva Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Gözü pek – Genç – Yakışıklı – Cesur ve yiğit – Güzel genç Cümle içinde kullanımı: “Boylu poslu erva bir yiğit karşımızda dururken neden yalan söyleyelim.”
Ersûsa Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Kavuk – Büyük sarık – Erkek başlığı Cümle içinde kullanımı: “Osmanlı İmparatorluğundaki önemli şahsiyetler ersûsa takarlar.”