Ecinni Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-ad – Cin – Cin tarifesinden bir fert – Görünmez yaratık Cümle içinde kullanımı: “Ecinnilerle konuştuğunu, onlarla iletişim halinde olduğunu söylüyor.”
Ebedi Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Sonu olmayan – Tükenmez – Zevalsiz – Sonsuz – Ebediyyen – Sonsuza kadar – Bengi – Sınırı olmayan Cümle içinde kullanımı: “İnsan her zaman ebedi bir aşk bulabileceğini sanıyor ancak bunu bulmak kadar varlığını sürdürmekte zordur.”
Dünki Nedir? Kelime Kökeni: Sıfat – Yeni yetme – Sonradan ortaya çıkan – Toy – Acemi Cümle içinde kullanımı: “Dünki yalancıları başına taç edersen aldanmaktan korkmayacaksın.”
Dükeli Nedir? Kelime Kökeni: Sıfat – Bütün – Herkes – Hep – Daima – Eksiksiz Cümle içinde kullanımı: Dükeli birlikte olacağımızı sanmış, ellerimiz hiç ayrılmaz sanmıştım.”
Dübb-i Şimalî Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-tamlama – Kutup ayısı Cümle içinde kullanımı: “Çölde übb-i şimalî görmeye benziyor anlattıklarına inanmak.”
Duhûlî Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – İçe özgü – İçle ilgili – İçle alakalı – İçe mahsus Cümle içinde kullanımı: “Yüreğimizdeki duhûlî sıkıntıları bir bir çözecek huzura ulaşacağız.”
Döküci Nedir? Kelime Kökeni: Ad – Dökme işini yapan kimse – Top yapma ve dökme işiyle görevli yeniçeri – Dökücü Cümle içinde kullanımı: “Döküci olarak görev alan yeniçeri sınıfının top dökmek ve top yapma işini üstlenirlerdi.”
Dökmeci Nedir? Kelime Kökeni: Ad – Madenleri eritip kalıba döken sanatkar – Dökümcü – Döküm yapan kimse Cümle içinde kullanımı: “Dökmeci olarak çalıştığını söyledi eli ekmek tutan biriymiş.”
Diyânetli Nedir? Kelime Kökeni: Sıfat – Dindar – Diyaneti olan kimse – Din hükümlerine uymaya özen gösteren kimse – Dini inancı yüksek olan – Mütedeyyin Cümle içinde kullanımı: “Diyânetli birini kolay kolay yolundan saptıramaz, şirke düşüremezsiniz.”
Divân Kâtibi Nedir? Kelime Kökeni: Ad – Divan efendisi – Divân-ı humâyûn da yazı işlerini yürüten yazman Cümle içinde kullanımı: “Divân kâtibi olarak atandığı görevde azli istenmiş.”