Ecvâr Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Yakınlar – Komşular – Mücavirler Cümle içinde kullanımı: “Çevredeki ecvâr sayesinde köydeki yangın çabucak söndürüldü.”
Ecir Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-ad – Karşılık – Ücret – Bir iş karşılığında verilen şey – Mükafat – Sevap – Doğru Cümle içinde kullanımı: “Köylü kadınların tarla işi sonrasında aldıkları eciri kocalarına vermeleri büyük haksızlık.”
Echer Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Açıkgöz – Uyanık – Yakışıklı – Çekici – Güzel kadın Cümle içinde kullanımı: “Kitapta sözü geçen kadının echer, şuh kahkahalar atan cilveli bir karakter yapısı var.”
Ecder Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – En uygun – Daha büyük – Pek münasip Cümle içinde kullanımı: “Gözüme ecder görünen kıyafetleri seçip şimdilik saklıyorum.”
Ebül-beşer Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-tamlama – Hazret-i Adem – İnsanlığın atası – Beşeriyetin babası – İlk insan -İlk baba Cümle içinde kullanımı: “Ebül-beşer insanların ilk atasıdır, bizlerin onun torunlarıyız.”
Ebter Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Kuyruksuz – Kuyruğu eksiksiz – Noksan – Eksik – Soyu tükenmiş – Kötü – Hayırsız – Yaramaz – Zürriyetsiz – Kısır Cümle içinde kullanımı: “Aklını da kalbini de ebter birine amanet etmiş mahvına doğru ilerliyor.”
Haddinin Bilmeyene Bildirirler Nedir? Bir Cevap Yazın – O’nu ilgilendirmeyen konularda ahkam kesen kişiler gerektiği tavrı bir gün görürler anlamına gelir. Cümle içinde kullanımı: ” Sınıfta herkese ahkam kesen, ne söylediğini bilmeyenlere haddini bildirdim, ne demişler haddinin bilmeyene bildirirler.”
Ebsâr Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Gözler – Basarlar – Görücüler – Dikkat sahipleri – Görüşler Cümle içinde kullanımı: “Kara ebsârına bakan korkup kaçacak, deli gibi bakıyor.”
Faydasız Baş Mezara Yaraşır Nedir? Bir Cevap Yazın – İnsanların çalışmak ve bir işe yaraması gerekir. Çalışamayan, tembel, faydasız kimselerin ölüden farkı olmadığı anlamına gelir. Cümle içinde kullanımı: ” Kardeşime sınavdan düşük not aldığı için faydasız baş mezara yaraşır dedim.”
Ebrkâr Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Farsça-sıfat – Şaşırmış – Ne yapacağını bilmeyen – Sersem – Budala – Düşünceleri dağılmış Cümle içinde kullanımı: “Ebrkâr, korkmuş veledin elinden tutup su içirdi.”