Eşbeh Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Ad – Gürbüz – Genç irisi – Gürbüz oğlan – Kabadayı – Çok benzeyen – Daha çok benzeyen – Pek benzeyen – İri – Gelişmiş Cümle içinde kullanımı: “Kurbanlığa gidecek olan koyunları eşbeh seçmek lazım.”
Eşbâh Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Cisimler – Şahıslar – Vücutlar – Gövdeler – Bedenler Cümle içinde kullanımı: “Yaratılan eşbâh dünya yaşamına dayanır varlığını hep sorgular.”
Esyâh Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Akarsular – Nehirler – Irmaklar – Bol sular Cümle içinde kullanımı: “Esyâh kabardıkça insanın içindeki korkularda su yüzeyine çıkar.”
Estâğfirullah Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Cümle – Allah’tan af ve bağışlanma dilerim – Kusurunu anlayan bir Müslümanın duası – İstiğfar Cümle içinde kullanımı: “Sürekli estâğfirullah çekip duruyor merak ediyorum doğrusu.”
Essah Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-ad – Gerçek – Doğru – Yalan karşıtı – Yalan olmayan Cümle içinde kullanımı: “Essah sana bir şey diyeceğim emme sakin olasın.”
Esnâh Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Kökler – Asıllar – Cızırtılar – Diş yuvası – Menbalar – Esaslar – Menşeler – Temeller Cümle içinde kullanımı: “Kafi surette esnâhı lüzumsuz görerek yapılan işten hayır gelmez.”
Esmah Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Pek cömert – Pek eli açık – Çok cömert – En semahatli Cümle içinde kullanımı: “Muharrem içlerindeki en esmah olanı, kimseden malını sakınmayanıdır.”
Eslah Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – En doğru – En salih – En iyi – En uygun Cümle içinde kullanımı: “Kararınızı ölçüp biçip eslah olanı seçeceğinizi ümit ediyorum.”
Esah Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Doğru – Daha sahih – En doğru – En hakiki Cümle içinde kullanımı: “Esah gerçek ilmin insanlık uğruna yararlı buluşlarda bulunmasıdır.”
Eryâh Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Rüzgarlar – Esintiler – Yeller Cümle içinde kullanımı: “Ayrılıkla başlayan eryâh üzerimize estiğinde sonumuz hicran olacak.”