Ecveb Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – En iyi cevaplayan – En iyi yanıt veren Cümle içinde kullanımı: “Hocaların içerisinde escveb olan birini çağırmalıyız ki talebeler feyz alsın.”
Ecreb Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Uyuz – Deri hastalığı – Pısırık insan Cümle içinde kullanımı: “Ecreb olan tatlı tatlı kaşınırken düşünür anca.”
Ecneb Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Huysuz – Hırsız – Yabancı – Yad – Zelil – Münkad olmayan – İtaatkar olmayan Cümle içinde kullanımı: “Her söze düşünmeden itaat etmek yerine haksızlığa karşı ecneb olmanı tercih ederim.”
Ecnâb Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Yanlar – Etraflar – Yan taraflar – Yan çevreler Cümle içinde kullanımı: “Ecnâb söylentilerine kulak asacaksan bu dil konuşsa neye yarar.”
Ecânib Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Yabancılar – Ecnebiler – Bir ülkede tasarruf hakkı olmayan kimse – Tanınmayanlar Cümle içinde kullanımı: “Ecânib kimselere ayrımcılık yapamazsınız, insan her yerde insandır.”
Ebvâb Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Kapılar – Bablar – Başlıklar Cümle içinde kullanımı: “Ömrümüzde karşımıza birçok ebvâb çıkar ancak bazıları kapılıdır.”
Ebüz-zeheb Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-tamlama – Altın babası – Varlıklı ve zengin kimse – Parası çok olan kimse Cümle içinde kullanımı: “Doğuştan Ebüz-zeheb dünyaya gelenler hep şanslıdır.”
Eb Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Peder – Baba – Ata – Hoca Cümle içinde kullanımı: “Eb sözü dinlemeyenin hali nice olur.”
Eâcıb Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Ucubeler – Şaşılacak şeyler – Pek tuhaf şeyler – Acayip ve şaşılacak şeyler Cümle içinde kullanımı: “Hindistan’ın birçok yeri eâcıb olay ve mekanlarla doludur.”
Dûşâb Nedir? Kelime Kökeni: Farsça-ad – Hurma ve üzümden yapılan pekmez – Pekmez – Meyvelerin kaynatılarak koyulaştırılmış biçimi Cümle içinde kullanımı: “Çocukken en sevdiğim şey ekmeğin arasına dûşâb sürüp yemekti.”