Ecyâl Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Ceyiller – Milletler – Kabileler – Kavimler – Nesiller – Soylar Cümle içinde kullanımı: “Osmanlı’nın kuruluş dönemine dayanan ecyâlımızda yüz kızartıcı bir vaka yaşanmamıştır.”
Ecmel Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Pek yakışıklı – En güzel – En yakışıklı Cümle içinde kullanımı: “Ecmel aynaya baktı mı güzelliğini görerek hırsa kapılır.”
Ecmâl Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Erkek develer – Develer – Yük taşınan hayvanlar Cümle içinde kullanımı: “Çölde toplanan ecmâl orada yaşayanların eli ayağı gibidir.
Ecl Nedir? Bir Cevap Yazın Kökeni: Arapça-ad – Sebep – İllet – Cihet – Hastalık – Bozukluk – Neden Cümle içinde kullanımı: “Rüyalarınızdaki imgeleri ecl olarak görmek yerine daha çok bilinçaltınıza yönelmelisiniz.”
Ecîl Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Tecil edilmiş – Geciktirilmiş – Tecil edilen – Geciktiren – Geciktirilmiş – İşini geriye bırakan Cümle içinde kullanımı: “Tanrım bu ecîl edilmiş acıya daha fazla gücüm kalmadı.”
Echel Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Cahiller – Çok bilgisiz – Çok cahil – Hiç bilmeyen Cümle içinde kullanımı: “Gözü korkmayan echeller doğrunun peşinden koşmaktan çekinirler.”
Ecel Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Eşref – Celil ve alı – Pek büyük – Ölüm – Ölüm anı – Hayatın sonu – Ölüm anı – Ölüm zamanı Cümle içinde kullanımı: “Ecel kapıya dayandığında kaçmanın, saklanmanın mümkünatı yoktur.”
Ecdel Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Anlaşan – Çakır doğan kuşu – Anlaşmak Cümle içinde kullanımı: “Ecdel taraflar nihayetinde bir orta yolu bulabildiler.”
Ecâhil Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Pek cahil olanlar – Çok cahil olan kimseler – Bilgisiz olanlar Cümle içinde kullanımı: “Ecâhile anlattıkların ancak havaya gider bir faydası dokunmaz.”
Ebtâl Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Kahramanlar – Yiğitler – Cesurlar – Mertler – Alpler Cümle içinde kullanımı: “Gözü korkmaz alnı ak ebtâl, bu savaştan hakkınız olan zaferi alacaksınız.”