Eshel Nedir? Bir Cevap Yazın Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Çok kolay – Asan – Daha kolay – Zor karşıtı – Çok basit Cümle içinde kullanımı: “İyilik eshel bir zanaattır, kötülük basit ve eğlencelidir.”
Esfel Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – En aşağı – Alçak – Bayağı – En sefil – En aşağı – En fena – Yoksul Cümle içinde kullanımı: “Mahkumun cebinde kuruş olmadığı esfel halinden belli.”
Eser-i Hüzâl Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-tamlama – Basit ve sıradan eser – Edebî değeri olmayan eser – Edebiyatla ilgisi olmayan yazın Cümle içinde kullanımı: “Yazarlık hayatı boyunca kaleme aldığı kitapları eser-i hüzâl olarak değerlendirilmiştir.”
Esbîl Nedir? Kelime Kökeni: Farsça-ad – At hırsızı – Kılık kıyafetiyle güvenilir olmayan insan Cümle içinde kullanımı: “Suratına tipine bakarsan esbîl biri olduğunu kolayca anlarsın zaten.”
Esâl Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Onur – Şeref – Övüp methetmek – Tanzim etmek – İzzetinefis Cümle içinde kullanımı: “Gururunu esâlini ayaklar altında ezmek için mi bunca yolu çiğnedin.”
Esâfil Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Halkın en aşağı tabakası – Pek aşağı olanlar – Bayağı olanlar – Sefalet çekenler – Alçak olanlar – Adi kimseler Cümle içinde kullanımı: “Yaşamının bir devresinde esâfil bir hayat süren adam şimdi para içinde yüzüyor.”
Erzel Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-sıfat – Pek alçak – Rezil – Soysuz – Pek rezil – Pek kötü – Utanmaz Cümle içinde kullanımı: “Ey kepaze, ey erzel herif hiç mi utanman arlanman yok!”
Erzâl Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-çoğul ad – Reziller – Kepazeler – Değersizler – Niteliksizler Cümle içinde kullanımı: “Namussuzluk edden erzâllere fırsat verirsen sonun böyle olur.”
Eryâl Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-.çoğul ad – Riyaller – Arabistan’da kullanılan para birimi Cümle içinde kullanımı: “Eline geçen eski eryâlları hiç pahasına pazaryerinde satılığa çıkarmış.”
Ermel Nedir? Kelime Kökeni: Arapça-ad – Fakir – Boşanmış eş – Zavallı – Fukara – Ayakları siyah olan koyun Cümle içinde kullanımı: “Dünya sofrasında ermel kalan bir kadını kötülemek ayıptır.”