Apple'da açık bulan Didimli Hüseyin Çoban, 220 bin dolar teklifi geri çevirdi! 1

Apple’da açık bulan Didimli Hüseyin Çoban, 220 bin dolar teklifi geri çevirdi!

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan Hüseyin Çoban, oynadığı mobil oyundaki satın alma işlemi sırasında açığı fark etti.  Oyunun açığını bildirerek 300 TL kazanan Çoban, Apple’nin bir açığını daha buldu.  19 yaşındaki genç adam, Apple’nın açık için teklifte bulunduğu 220 bin doları az bularak reddetti.

Açık lise de okuyan Hüseyin Çoban mobil oyunun satın alma işlemi için Apple hesabına bakiye yükledi.  Satın alma sırasında yaşanan problemi nedeniyle açığı fark eden Çoban, teknoloji devi Apple’a açığı bildirerek 300 TL ile ödüllendirildi.  Apple Hüseyin Çoban’a elektronik posta atarak teşekkürlerini iletirken, Çoban yeni bir açık buldu.

Apple model cep telefonu kullanan ünlülerin iCloud hesaplarına girerek uygulamalarına ve telefonlarına ulaştı.  Şirket yetkilileriyle iletişime geçerek büyük açık hakkında bilgilendiren Çoban’a şirket tam tamına 220 bin dolar, Tür lirasıyla 1 milyon 262 bin TL teklifte bulundu.

Apple'da açık bulan Didimli Hüseyin Çoban, 220 bin dolar teklifi geri çevirdi! 2

Teklif hakkında konuşan Hüseyin Çoban:

“Türkiye’deki ünlülerin çoğu Apple marka cep telefonu kullanıyor. Bulduğum bu açıkta, ünlülerin hesaplarına girerek iCloud’e şifreleriyle fotoğraflarına kadar erişebiliyorum. Bu açıkla ilgili Apple ile iletişime geçtim. Bana elektronik posta ve telefon yoluyla bu açığı kademeli bir şekilde anlatmamı istediler. Ancak, karşılığında ödül olarak verecekleri parayı az buldum. Açığı söylemedim. Bunu duyan bazı art niyetli kişiler benimle iletişime geçti. Açığı söylemem halinde bana Apple’ın teklif ettiği paranın 5 katını vereceklerini söylediler ama ben bu açığı başkasına vermeyi düşünmüyorum. Çünkü aralarında ülkemizden de çok sayıda ünlü var. Bu kişilerin Apple hesaplarına erişebilirler. Daha sonra da onların fotoğraflarını kötü amaçla sosyal medyada yayabilirler. Kötü niyetli kişilere bu açığı asla söylemeyeceğim. Bu tür açıkları, benden başka bulanlar da var. Onlar da bu alanlarda oldukça başarılılar. Ben de onların ekibinde olmayı düşünüyordum ama sonuçta herkes ayrı çalışıyor. Yazılım hataları her şeyde oluyor. Önemli olan bunları bulabilmek.”