İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim? 1

İnstagram Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alabilirim?

Dünya genelinde milyarlarca kullanıcı ve ziyaretçiye sahip sosyal medya mecralarından biri olan İnstagram, hemen hemen tüm ülkelerde yaygın bir şekilde kullanılıyor.  Dijital günlük gibi kullanılan uygulama zamanla kendini geliştirerek şahısların ve markaların ticaret ve ürün tanıtımı yapabildiği bir platforma dönüşmüştür. Teknoloji ve internetin hayatlarımızda geniş yer kazanmasıyla birlikte güvenliği arttırmak adına sosyal medya uygulamalarında kişisel bilgiler de yer almaya başlamıştır.

Kullanıcıya ait fotoğraflar, cep numarası gibi bilgilerin yer aldığı hesapların çalınması son günlerde en çok konuşula durumlardan biri olmuştur. Kişilerin instagram hesapları çalarak şifrelerini değiştirilmekte ve fotoğrafları izinsiz olarak kullanılmaktadır. Bilişim suçları kategorisine giren instagram hesaplarının çalınması beraberinde hukuki sorunları da getirmektedir.

İnstagram hesapları virüs bulaştırılarak, parola kırılarak, takipçi arttırma uygulamaları benzeri yollarla çalınmaktadır. İnstagram hesabınızın çalınmaması için öncelikle hiçbir web sitesi ve uygulamaya şifre bilgilerinizi girmemelisiniz. Profil gizleme, takipçi arttırma gibi uygulamaları kesinlikle kullanmayınız. Sahte hesaplardan İnstagramın sizlere telif hakkı uyarısı gönderdiğine dair atılan mesajları yanıtlamayınız.

İnstagram hesabım çalındı ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım. Telefonunuzdan İnstagram hesabınıza giriş yaparak, Giriş yapmak için yardım sekmesine tıklayın. Hesap bilgilerinizi girerek profilinize girmeye çalışın, giriş yapamıyorsanız karşınıza çıkan destek formunu doldurun. Doldurduğunuz formun cevabı bir kaç gün içinde gelecektir. İnstagram hesabınızın kayıtlı olduğu e-posta adresine bir mail gelecek eğer biraz hızlı davranarak adımları tamamlarsanız hesabınızı hemen geri alabilirsiniz.